Főoldal - Felkészülés

Felkészülés a böjtre

felkészülés a böjtre

Fontos, hogy a böjtre lelkileg és fizikailag is felkészüljön. Tűzzön ki célt, hangolódjon rá lelkileg erre a 7 napra, gondolja végig mi-mindentől óhajt megszabadulni, mit szeretne lelki és érzelmi szinten elengedni, és képzelje el, hogy 1 hét múlva megkönnyebbülve és megerősödve, karcsún és energikusan tér vissza.

Örüljön döntésének és elhatározásának, legyen büszke magára, mert bátor és elszánt, és tisztában vele, hogy legnagyobb kincse az egészsége!

Fizikai szinten az étkezéssel tudja leginkább előkészíteni a böjtöt. A kúrát megelőző néhány napon már csak könnyű ételeket fogyasszon, az adagokat is mérsékelje a szokásoshoz képest, ezen kívül a sózást és a fűszerezést is csökkentse! Lehetőleg 72 órával előbb hagyja el a húsfogyasztást, az utolsó nap a kávézást, és ritkábban dohányozzon. Kerülje az élvezeti szereket (pl.: édességek, alkohol, energiaitalok) és igyon 2 liter szénsavmentes ásványvizet! Iktasson be étrendjébe több gyümölcsöt, zöldséget, kefírt és joghurtot!

A szokásos felszerelésen kívül erre a programra elsősorban kényelmes, szabadidős ruházatot javaslok. A böjt alatt fázékonyabbá válik a test, és hűvös időben is méregtelenítjük és frissítjük a tüdőnket, tehát fontos a szabadban is lennünk. Meleg ruhát, vízálló kabátot, és kiránduló lábbelit is hasznos hozni. A gyógyfürdő használata fakultatív program, tehát fürdőruhát, fürdőpapucsot is érdemes becsomagolni.

A test higiéniája hangsúlyossá válik.
Csak natúr és illatmentes tisztálkodószereket hozzon magával. A kurzushoz biztosítok natúr gyógyfogport és gyógynövényes mosakodót, izomlazító és relaxáló masszázsolajat. A kúrán izzadásgátló használata ellenjavalt, ezekről beszélgetni fogunk.

Rendszeresen szedett gyógyszereit feltétlenül hozza magával. Patikus végzettségem és 20 éves gyógyszertári gyakorlatom van, és több, mint 10 éve foglalkozom a böjt gyógyító erejével. Az állapotfelmérés és a tesztek elvégzése után egyéni konzultációt tartok, és figyelemmel kísérem az adagolásokat. Böjttábor-vezető képzőt, és a speciális életmód tanácsadást a Nemzetközi Metafizikai Akadémián tanultam. A Magyar Természetgyógyászok Szövetsége szervezésében böjtvezető képzőt végeztem. Komplementer hormonegyensúly tanácsadás végzettséggel, és okleveles komplementer hipnoterapeutaként terveztem meg a program témáit.

A program 7 napja igazi pihenés és kikapcsolódás. TV nézés helyett inkább a témákhoz illő könyvek olvasását, zenehallgatást, beszélgetést ajánlok. Rajzolhatnak, festhetnek, társasozhatnak itt a vendégek. Hozzon füzetet, hogy hasznos jegyzeteket készíthessen!
Valójában Ön így 21 napos életmód változtatást fog végezni (felkészítő 7 nap, léböjt 7 nap, felépítő 7 nap), ami nemcsak a pangó hormonokat, és az emésztőrendszert tisztítja ki, hanem a 21 nap alatt teljesen tiszta új sejteket épít fel.

Gondolja végig, hogy megtanulhatja és megtapasztalhatja, hogy egészségesebb, szebb és boldogabb lehet!