Főoldal - Hormon- Harmónia Böjt-program

Hormon- Harmónia Böjt-program

A léböjt-tábor lényege, hogy nagyon alacsony a kalória bevitel. Az emberi szervezet erre úgy reagál, hogy a jó életminőség további fenntartása érdekében hozzányúl a testen fellelhető tartalékhoz, amit mindig zsírszövet formában raktároz el a szervezet. Ezt a túlélési programot a hipofízis szabályozza. Amikor vészjeleket kap, hogy nincs elegendő táplálék bevitel, a mellékvesekéreg hormonjai sokktalanítják a testet, és elindítják a belső anyagcserét, vagyis a tartalék zsírsejtek felélését. Ez a sokktalanító rész a böjt legnagyobb ajándéka. Az egészség helyreállítása, a létfenntartás biztosítása, és a fajfenntartás megerősítése ilyenkor a hormonok dolga. Ezeknek a noradrenalin vegyületeknek köszönhető többek között, hogy a haszontalan dolgok távoznak a testből, és az is, hogy az inzulin receptorok jobban reagálnak böjt után, az hogy a hisztamin mennyisége csökken a szövetekben, és alig lesz szükség antihisztamin szerekre, és még szerotonin is kerül a vérbe, ami a böjtölő jókedvét garantálja.

Mindez mérhető, és a vizelet tesztcsíkokkal láthatóvá tehető folyamat. A javasolt felépítő diétával a program eredményesebbé tehető.

Hölgyek részére különösen javasolt program:
anyagcsere zavarok,
gyermekáldásra várva,
változókori tünetek esetén.

Urak részére elsősorban ajánlott program:
pocakos elhízás,
korai kopaszodás,
családtervezési gondok esetén.

Kizáró hormonális tényezők a kurzus alól:
fokozott pajzsmirigy működés,
inzulin injekciós kezelés,
szteroid terápia.

A böjt-programon 20-as testtömeg index feletti és 40-es alatti testalkatúak, és 21 év feletti és 63 év alatti korosztályúak vehetnek részt!