Főoldal - Tudnivalók

Tudnivalók a böjtről

tudnivalók a böjtről

A böjt a legjobb módszer arra, hogy méregtelenítésre, salaktalanításra és a tartalék felélésére vegyük rá szervezetünket.

Környezeti mérgekkel szennyezett korunkban felbecsülhetetlen értékű, hogy a böjt által a testünk megszabadulhat a kívülről bejutott káros anyagoktól.

A böjt alkalmas a legtöbb civilizációs betegség megelőzésére, sőt - bizonyos körülmények között - azok gyógyítására.

A legtöbb civilizációs betegség a helytelen életmódra vezethető vissza. Ilyenek az elhízás, a túl magas koleszterinszint, az érrendszeri megbetegedés, az izületi bántalmak és a köszvény, az emésztőrendszer problémái, a fekélyek , az ekcémák. Azzal, hogy a szervezet lebontja a fölösleges anyagokat, egy egész sor változást okoz az anyagcserében: csökken a testsúly, csökken a vérnyomás, csökken a koleszterin és triglicerid, erősödik az immunrendszer, ellenállóbbá válik a szervezet a kórokozókkal szemben. Mivel a böjt alatt a gyomor-, bélrendszer nyugalomban van, lehetősége van a regenerációra, így rendbe jöhetnek a krónikus emésztőszervi problémák. A zsírszövetben pangó felesleges hormonok és lerakódott salakanyagok kiürülnek, a narancsbőr észrevehetően javul. A test kémhatása savasról semlegesre változik, majd visszanyeri enyhén lúgos állapotát, és ebben az eredeti állapotában képes önmagát rendbehozni.

A böjt nem éhezés.

Abszolút semmit nem eszünk, csak iszunk. Nagyon fontos, hogy a böjt alatt semmiféle szilárd táplálékot ne vegyünk magunkhoz. Amikor élelmet veszünk magunkhoz, azt a szervezetünk lebontja, ezzel biztosítva az életfolyamataihoz szükséges anyagokat.
Ha megszűnik a külső táplálék ellátás, testünk éhségérzettel jelzi, hogy további táplálékra van szüksége. Ha továbbra sem jut külső forráshoz, átkapcsol egy másik energia-programra, amelynek során a saját raktárkészleteit kezdi el lebontani. Mivel a belső raktárkészletek bőven fedezik az életfolyamatokhoz szükséges elemeket, az éhségérzet megszűnik. Ha megfelelő táplálkozással és pszichés ráhangolódással felkészülnek a böjtölésre, akkor a szervezet gyorsan átkapcsol a második energia-programra, azaz saját belső tartalékaiból táplálkozik. Ha a test külső táplálékhoz jut, nem kapcsol át a második energia-programra. Tovább folytatja a külső táplálék lebontását. Mivel azonban ebből nincs elegendő, csak ekkor jelentkezik a maró éhségérzet.

Minden kiválasztó tevékenységet serkentünk.

A nagy mennyiségű folyadék fogyasztása segíti a vesék munkáját. Fontos a belek rendszeres kiürítése, ugyanis a kiválasztás egy része a májon és epén keresztül a bélbe történik. Ennek serkentésére májpakolásokat alkalmazunk. A légzés útján történő kiválasztást kint a természetben sétával és légzőgyakorlatokkal segítjük elő, a bőr kiválasztó munkáját pedig izzadással serkentjük.

A böjt alkalmas arra, hogy új, öntudatosabb és felelősségteljesebb életformát sajátítsunk el.

A program után sokkal könnyebb önként lemondani a túlzott fogyasztásokról, legtöbben megnézik mit és mennyit visznek be a szervezetükbe. Biotermékeket vásárolnak, csökkentik a zsír-, só-, és cukorfogyasztásukat. Mindezzel tudatosan segítik egészségük megőrzését.

A böjt után az ember úgy érzi, mintha újjászületett volna.

Ez nem is csoda, hiszen a böjt alatt megszabadul a sok felhalmozódott testi és lelki mérgező anyagoktól. Valóban olyan, mintha egy belső nagytakarításon esett volna át. Ez a hatás általában egy hét böjt után jelentkezik, tehát már a kúra alatt érezni lehet a fizikai és szellemi teljesítőképesség fokozódását!

A böjt a legjobb módszer, hogy egészségesebb, szebb és boldogabb lehessen!

Böjt éhezés nélkül >